Bjørg Leikåsen

Født 22. november 1952, Åsnes
Død 15. mars 2018, Åsnes

Til Minne om en unik person

Bjørg ble født på Kalbakken ( Kongsvinger ) 22.11.52 .Hun var den eldste i en søskenflokk på 7 . Der vokste hun opp på Linnåsen , Buholtet i Eidskog kommune , på en gård i skogen .. Hun var mye hos sine besteforeldre og onkler på Kalbakken for hun trivdes så godt der , hun fikk være midtpunkt . Hennes barndom /ungdom var preget av et sterkt familiebånd , Der familie skulle stille opp og passe på hverandre ..

Hun giftet seg relativt ung med Magne , og de fikk Monica så senere Lena , så gikk nok livet hennes en rastløsgang .

Da skilsmissen etterhvert ble fakta , traff hun Leif , som ga henne siste datter Solveig . Bjørg / mamma var nok alltid litt rotløs , det betød jo ikke at hun ikke elsket eller brydde seg , men rastløsheten gjorde det det umulig å starte det A4 livet alle drømmer om ( og forventer ) , og igjen ble et nytt brudd fakta .

Bjørg / mamma var en sosial person og stilte opp både seint og tidlig, for venner og bekjente. Det skinte lett igjennom hvor vennlig og godt likt hun var . Hun ofret alt for andre , og var aldri opptatt av eget liv . Hun var så godhjertet mot de svake og var ofte « synderenes» venn. Hun fikk jo kanskje ikke noe godt rykte av dette , men hun fikk en følelse av at noen trengte hennes hjelp og omsorg .. Hun har nok innimellom gjort i noens øye feil valg / ting , men i andres øyer var jo nettopp dette helt rett .

Hun lærte sine barn å respektere og tolerere alle typer mennesker , ikke bare de som er bra for samfunnet. Men også de som sliter. For om man er fattig utenpå kan man bære uendelig rikdom inne i seg .

Da barna hennes vokste opp og barnebarna kom , fikk hun en ny tilværelse. Og det rastløse blodet stilnet. Selv om en rastløs sjel eller rebell levde i henne, slo hun seg til ro og trivdes med det ...Barnebarna ble født først Kim i 97 , Sofie i 99 , Ingeborg i 01 , Vanja i 03 og til sist Oda i 06

Bjørg/mamma elsket å være mormor det ga henne mye , og barnebarna var utrolig rike på mormors kjærlighet . Hun var morsom , leken , snill , god og herlig . Hun godtok litt viltre barnebarn og liv i leieren . Hun godtok og elsket dem alle for hva de var , det er hva alle behøver . Hun var ikke bare mormor for sine kjødelige barnebarn , men opplevdes som en slags « reserve « bestemor / tante , for mange barn i familien eller i vennekretsen . Da barnebarna vart eldre ringte de eller besøkte mormor ofte , og de sitter igjen med savn og sorg over tapet. En uvirkelig følelse av tomhet og uvirkelighet . De er kanskje også litt fortvilet over ikke å få oppleve store ting og gleder med mormor. Eller søke trøst og råd i problemer og sorg , men vi kan ikke bestemme dette .

Bjørg / mamma var også spesiellt opptatt av sine svigersønner. Og vi døtre fikk ofte innføring i hva som skulle diskes opp av mat eller bringes guttene. Hvis vi hadde diskusjoner , var det ikke sjeldent at hun tok svigersønnene i forsvar , hun satte guttene høgt og var glad i dem som dine egne . De kommer til å savne hennes humoristiske , varme vesen.

Bjørg/ mamma opplevde mye sorg og smerte gjennom livet og hadde vært mye syk , både med giktfeber , raumatisme og hjerte infarkt , men tilslutt skulle sin livskamp mot kreft . Det vart nok oppdaget kreft kanskje litt for seint , hun var nok ikke den som oppsøkte lege hjelp for tidlig. Hun ville ikke bry folk eller be om hjelp , det var en gjennomgående stolthet hun bar hele livet . Men da de oppdaget feilen som gjorde henne så dårlig , var det en svulst i mage sekken som dessverre pga dårlig helse ikke kunne opereres bort. Hun skulle behandles med livsforlengende medisin da cellegift , skulle holde svulsten i sjakk .

I nesten 2 år hadde hun kreft fra den ble oppdaget , hun var på Hamar sykehus annenhver uke , for å få cellegift , hvis hun var sterk nok i blodprøvene til å få det. Hun fikk masse tilleggsplager , som diabetes , væske i kroppen , stemmetap , skjelvinger , kraftløshet , svimmelhet , kvalme osv , listen var uendelig lang. Og hun spøkte om at hun hadde vel alt som kunne fåes av sykdommer . Men hun klagde aldri .

De siste måneder før hun ble borte fikk hun store væske ansamlinger i magen , og det ble kjempe tungt å leve. Pust og alt ble tungt , men hun klagde fortsatt ikke . Hun fikk lagt inn permanent dren og tømme regime ble innført . Den siste sykehus innleggelsen var hun så utmattet at hun ikke fikk inn nok næring. Hun ble overført Åsnes sykehjem for oppfølging og pleie , der lå hun i 12 døgn før hun gikk ut av tiden . Kreft er en sykdom som kan spise en opp innvendig , dette skjedde med vår mamma. Bit etter bit av den sterke , tapre , gode og snille mamma , som ikke klagde ble spist opp ..

Tilslutt opplevde vi å være der rundt henne da streven skulle ende , ringen sluttet og mamma som ga oss livet , sovnet stille inn. Ingen dramatisk og fryktfull død , men en tapper , stille og fredfull død , Gudskjelov . All smerte og bekymring forsvant , og igjen sitter vi med sorg og savn etter synging , turer , sjåførjobber , humoristiske vitser , daglige telefon samtaler, råd, oppmuntrende ord og kjærlighet.

En syndernes venn , en kjempe , en blid og god dame , mamma , svigermor , mormor , søster , tante , kusine , slekt , nabo , reserve mormor og venn.

En vakker bit gikk ut av tiden , og hvorfor din tid var ute , får vi aldri visst. Men vi lever i troen på at du er på et bedre sted og at vi møtes igjen.

Vår kjærlighet for alltid gode mamma...

Minneord

Jeg ble kjent med Bjørg på 70 tallet.Hun var en Dame fra Eidskogen som likte å være der det var liv og det hendte noe...Vis mer
Ivan Wais  29-04-2018


MinneordIdag har jeg besøkt graven din, og er fortsatt så vondt og tenke på at du aldri kommer til oss mer...Vis mer
Ei som savner deg  01-04-2018


MinneordDu var oss så inderlig kjær, og derfor så tung å miste...Vis mer
Anne Kjersti  23-03-2018


Når jeg leser disse fine minneord om Bjørg, er det en trøst i sorgen at dere flotte etterkommere har arvet alt det gode medmenneskelige etter henne...Vis mer
Ole-viktor.   20-03-2018


MinneordTakk for gode minner og hvil i fred kjære Bjørg..Vis mer
Randi og Dagfinn  20-03-2018


Minneord
Klikk for å se forhåndsvisning
Hvil i fred, Bjørg. Du kommer til å bli savnet ..Vis mer
svigersønn svein olav   20-03-2018


MinneordHvil i fred kjære Bjørg. Vi savner deg❤
Dag Roar  20-03-2018


MinneordDet var så fint å lese de gode minneordene dere har skrevet om Bjørg...Vis mer
Marit Kaldahl Brørs  20-03-2018


MinneordSov godt
Elin Persson  20-03-2018


Hvil I fred storesøster
Synnøve  19-03-2018Se alle hilsener Skriv et minneord

Bestill blomster

Bestill blomster til seremonien eller til familien til minne om Bjørg

Bestill blomster

Tenn et lys

Plutten
29-07-2018 

Lena
15-06-2018 

Solveig
14-06-2018 

Mona
23-03-2018 

Astrid
23-03-2018 

Berit Kristin Spigseth
21-03-2018 

Anny
20-03-2018 

Ole Viktor.
20-03-2018 

kristin kordal
20-03-2018 

Aina
20-03-2018 

Skriv inn teksten du ser i bildet under skjemaet.
Tekst i bildet
OppdaterNy kode
   Hør koden

Vis alle tente lys

Følg Bjørgs minneside